Ποικιλιακή Σύνθεση: Σαββατιανό 100%.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Αττική
Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol
Τοποθεσία αμπελώνα: κοινοτικό διαμέρισμα Κερατέας
Υψόμετρο: 250-350m
Μάτι: Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες
Μύτη: Αρώματα μεσαίας έντασης, πυρηνόκαρπων φρούτων, λευκών λουλουδιών με χαρακτηριστικές βοτανικές νότες
Στόμα: Πλούσια γεύση με τα αρώματα στόματος να συνεχίζουν στην ίδια ένταση που σε συνδυασμό με τη δροσερή οξύτητα του, προσφέρουν γευστική ισορροπία και μακρά επίγευση.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-11 °C σε ποτήρι μεσαίου όγκου
Παλαίωση στο κελάρι: 1-7 χρόνια
Συνοδεύει πληθώρα γεύσεων όπως πουλερικά και λευκά κρέατα, θαλασσινά και άπαχα ψάρια, μαλάκια και οστρακόδερμα, διάφορα σουφλέ ή τάρτες τυριών, Κις Λορέν (Quiche Lorraine) λαχανικών, πάστα και ριζότο με σπαράγγι, πάστα λαχανικών, πράσινες σαλάτες, πιάτα ασιατικής κουζίνας όπως noodles, τηγανητό ρύζι και τηγανητούς μεζέδες.
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 10°C. Στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (16 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2020
Ανάμεσα στα 50 Great Greek Wines 2020
Silver-BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2020
Silver-DECANTER WORLD WINE AWARDS 2020