Ποικιλιακή Σύνθεση: 40% MERLOT, 40% ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ, 20% ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ
Αλκοολικός Βαθμός: 13.5% vol
Τοποθεσία Αμπελώνα: αμπελοτόπια Μετόχι, Ρουτζέρι, Συντερίνα και Μάρμαρο
Υψόμετρο: 200-300m
Μάτι: Χρώμα ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.
Μύτη: Πυκνό άρωμα κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως μούρο, κεράσια, μπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας.
Στόμα: Πλούσιο και γευστικό με μαλακές τανίνες και ζωηρή οξύτητα και επίμονα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών στο τελείωμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΣΜΑΤΟΣ: 15-17°C, σε ποτήρι μεγάλου όγκου τύπου Μπορντώ.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ: 1-5 χρόνια
Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα και κυνήγι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή ψημένα στη σχάρα, πάπια ψητή τύπου Πεκίνου, Κρεολέζικη και TEX-MEX κουζίνα, όσπρια κατσαρόλας, πλούσια τυριά.
Συλλογή των σταφυλιών τη στιγμή της βέλτιστης ωριμότητας με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 3 έως 4 ημέρες(ανάλογα ποικιλία) στους 10°C. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18-23°C), παρουσία των στεμφύλων για 12 έως 15 ημέρες (ανάλογα ποικιλία) σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μερική μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για οχτώ μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.