Ποικιλιακή Σύνθεση: 80% ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, 20% ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ
Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol
Τοποθεσία αμπελώνα: αμπελοτόπια Μετόχι, Ντάρδεζα, Συντερίνα και Μάρμαρο
Υψόμετρο: 200-300m
Μάτι: Λαμπερό ελαφρύ σομόν χρώμα.
Μύτη: Έντονα αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών και κόκκινων φρούτων με διακριτικές ορυκτές νότες.
Στόμα: Γεύση πλούσια με τονισμένη δροσερή οξύτητα και πιπεράτη επίγευση.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8 - max 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου
Παλαίωση στο κελάρι: απολαμβάνεται φρέσκο.
Συνοδεύει πλούσιες σαλάτες, λευκά κρεατικά όπως κουνέλι και πουλερικά, φριτούρα λαχανικών, σαρδέλα σχάρας, τηγανητά ψαράκια, φριτούρα λαχανικών, πάστα με γαρίδες ή αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, παραδοσιακά λαδερά πιάτα ελληνικής κουζίνας (πχ γεμιστά, φασολάκια, αλλά και κριθαράκι γιουβέτσι).
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική συνεκχύλιση των δυο ποικιλιών για 14 ώρες στους 10°C. Στατική απολάσπωση, πίεση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18 °C) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2020
Bronze-DECANTER WORLD AWARDS 2020
89 Points WINE ADVOCATE , VINTAGE 2020