Ποικιλιακή Σύνθεση: 85% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 15% ΑΗΔΑΝΙ
Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol
Υπολειπόμενα Ζάχαρα: 80g/l
Τοποθεσία αμπελώνα: Μετόχι και ευρύτερη περιοχή Κερατέας
Υψόμετρο: 200-350m
Μάτι: Ανοιχτό λεμονί χρώμα
Μύτη: Έντονα ανθικά αρωματικά στοιχεία συνδυασμένα με φρέσκα ροδάκινα, βερίκοκα και κάποιες νότες μάραθου και βασιλικού.
Στόμα: Οξύτητα που ισορροπεί ευχάριστα με την ’γλυκιά’ αίσθηση που αφήνουν τα υπολειμματικά σάκχαρα. Ντελικάτο, ελαφρύ, εύγευστο με καλή διάρκεια.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 6-8°C σε μικρό ποτήρι τύπου "πόρτο"
Παλαίωση στο Κελάρι: 1-4 χρόνια
Μιλφειγ με κρέμα βανίλια, τάρτες φρούτων όπως λεμονιού ή μήλου, cheesecake, crème brulee, pavlova, τρίγωνα με κρέμα, κέικ πορτοκαλιού με παγωτό βανίλια, και άλλα.
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Αφυδάτωση των σταφυλιών υπό σκιά για 6 ημέρες. Πολύωρη πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση σε αμφορέα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18 °C).
Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για τρεις μήνες με συχνές αναδεύσεις σε ανοξείδωτη δεξαμενή.